teuvomoisa

Hijab on sorron symboli

Hijab on arabiaa ja tarkoittaa peitettä. Monien musliminaisten käyttämä huivi symboloi islamistien mielestä vaatimattomuutta moraalisuutta ja yksityisyyttä. Muslitytöt opetetaan jo pienestä pitäen käyttämään Hijabia ja heille kerrotaan, että Hijabia pitää käyttää tai joutuu helvettiin. Lisäksi tyttöjä saatetaan rangaista, jos eivät käytä Hijabia. Iranissa Hijabin käyttö on naisilla lakisääteistä.

Joka vuosi helmikuun 1. päivänä jotkut asialle vihkiytyneet musliminaiset järjestävät World Hijab Day -nimisen tapahtuman, jonka yhteydessä väitetään, että Hijabin käyttö voimaannuttaa naisia ja että Hijab on kaunis ja käytännöllinen. Naisia kehotetaan pukemaan päähän Hijab omasta taustastaan riippumatta. Periaatteessa Hijab saattaa lämmittää talvella ja suojata myös auringolta. Varmaan se voi olla joissakin tapauksissa kauniskin. Tapahtuma jättää kuitenkin huomiotta kaiken sen sorron, mitä monet islamistit harjoittavat naisia kohtaan. Ketään ei saisi syyllistää siitä, käyttääkö hän Hijabia vai ei, eikä varsinkaan vaatia se käyttöä väkivallan ja helvetin uhalla. Naisen kunnia ei perustu Hijabin käyttöön. Joka muuta väittää, on itse raukkamainen kunniaton paskiainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Otsikon mukaan "Hijab on sorron symboli".
Onko myös sopeutumattomuuden symboli. Ainakin tanskalaiset tietävät, että kaikki eivät edes halua sopeutua.
Äsken TV:ssä näytettiin miestä ja naista. Ovat olleet Suomessa jo 3 vuotta ja kumpikin kieltäytyi lähtemästä. Kumpikaan ei myöskään puhunut suomea.

Käyttäjän teuvomoisa kuva
Teuvo Moisa

Hijab voi symboloida monia asioita. Ehkä myös sopeutumattomuutta, jos halveksitaan yhteiskuntaa missä Hijab ei ole normi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jokainen voi kysyä itseltään: Miksi islam ei vaadi hijabin käyttöä miehiltä?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Ovatko vaatteet Suomessa sorron symboli? Jos nainen kävelee kadulla ilman vaatteita, siitä helposti lätkähtää sakko sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta. Jos siis joku pahastuu siitä. On sitä kaavailtu alastomana uimisenkin kieltämistä, myös yksityisellä rannalla.

Kyse ei ole vain alastomuudesta. Myös Suomessa monet naiset paheksuvat toisten naisten "paljastavaa" pukeutumista ja helposti liittävät siihen merkitystä kevytkenkäisyydestä. Asia tulee esille erityisesti huolesta nuorten tyttöjen paljastavasta pukeutumisesta.

Kyse vaikuttaakin olevan enemmän naisten välisestä seksuaalisesta kilpailusta, nimenomaisesti kilpailtaessa aviosuhteista, joiden kohdalla naiset haluavat etäännyttää itsensä moraalittomista kevytkenkäisistä naisista.

Käyttäjän teuvomoisa kuva
Teuvo Moisa

Saattaa ehkä olla liioittelua sanoa vaatteita sorron symboliksi, mutta alastomia tai paljastavasti pukeutuvia ei saisi tietenkään leimata ja kohdella kaltoin. Näin kerran alastoman joukon nuoria miehiä kävelemässä kadulla. Säikähdin sitä, koska se on vastoin normeja ja mielikuva normeja rikkovista ihmisistä on argessiivinen. Jos joku voi olla alasti, vaikka se on kiellettyä, alkaako hän myös väkivaltaiseksi, vaikka se on kiellettyä? Tällainen voi tietysti olla vainoharhaisuutta.

Toimituksen poiminnat