teuvomoisa

Terrorismi ja eriarvoisuus

YLE:n keskusteluohjelmissa, joissa aiheena on Euroopassa tapahtuneet terrori-iskut, on aina joku vihreä poliitikko puhumassa eriarvoisuudesta. Ajatuskulku menee suunnilleen niin, että terrorismi johtuu eriarvoisuudesta ja saadaan loppumaan, kun poistetaan eriarvoisuus.

Seuraan melko aktiivisesti maailmalla tapahtuvia terrori-iskuja. Suurin osa niistä on islamistien toteuttamia, mutta joukkoon mahtuu myös kommunisteja ja nationalisteja. Terroristit toimivat aktiivisesti monissa köyhissä maissa, joissa poliittinen tilanne on epävakaa. Tämä johtuu siitä, että noissa maissa terroristien on helpompi toimia verrattuna kehittyneisiin maihin, joissa terrorismin torjuntaan on paremmat resurssit.

Hiljattain yritin löytää tieteellisiä tutkimuksia, joissa todistettaisiin eriarvoisuuden ja terrorismin yhteys. Yhden tutkimuksen löysinkin, jossa tämän kaltaisia tuloksia oli saatu. Tulokset liittyivät kuitenkin vasemmistolaiseen terrorismiin. Islamistisen terrorismin ja eriarvoisuuden kytkös ei ollut lainkaan selvä.

Alkuviikosta Kolumbiassa tapahtui kommunistien toteuttama terrori-isku, jossa kuoli 5 ihmistä ja 10 loukkaantui. Tässä kyseisessä iskussa eriarvoisuus saattoi ehkä olla jonkinlainen motivaattori, koska terroristit olivat vasemmistolaisia.

Kolumbian terrori-iskuista kertova uutinen löytyy tästä: http://www.bbc.com/news/world-latin-america-43213505

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Eriarvoisuus vaikuttaa kyllä muhammettilaisessakin terrorismissa, ainoastaan toisinpäin. Muhammettilaiset haluavat olla kaikkien meidän muiden yläpuolella ja käskijöinä. Tämän heidän nk. uskontonsa sallii ja ehkä jopa suorastaan käskee toteutettavaksi!

Käyttäjän teuvomoisa kuva
Teuvo Moisa

Islamistit kokevat olevansa oikealla asialla. Tästä kirjoitti vasta Alan Salehzadeh:
https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2018/0...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Terrorismissa ei ole mitään järkeä, ellei terroristi koe olevansa oikealla asialla. Ilman agendaa terroristi taantuu pelkäksi murhaajaksi, vaikka väittäisi olevansa mitä tahansa muuta.

Terrorismissa on myös se vanha näkökulma, että toisen terroristi on toisen vapaustaistelija. Esim. Syyriassa taistelee uutisten mukaan sekä terroristeja että kapinallisia lähteestä riippuen. Kapinalliseksi terroristi muuttuu siinä vaiheessa, kun hän osaa valita puolensa oikein.

Länsiliittoutuma ei tue terrorismia, mutta ojentaa kapinoitsijoille auttavan kätensä auliisti.

Jos siis haluat monimuotoista apua, niin kapinoi, mutta älä terrorisoi.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Eriarvoisuus voidaan ainakin teoriassa poistaa kommunismissa. Toisaalta se (kommunismi) tuo mukanaan taloudellisen kurimuksen puhumattakaan erilaisista kansalais- ja sananvapauksien rikkomisesta.

Suhtautuisin siis varauksella eriarvoisuuden poistamiseen. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kaikki olisivat yhtä köyhiä (nomenklatuuraa lukuunottamatta).

Lisäksi ns. jihadin meemiä ei voida poistaa islamista. On puhuttu jonkinlaisesta reformista islamin parissa, mutta itse en usko niin käyvän.

Juha Hämäläinen

Teuvo, terrori johtuu lähes pelkästään eriarvoisuudesta. Kun arvoihin kuuluu ihmisten murhaaminen keskellä heidän rauhallista elämäänsä niin terroria tulee harrastettua.

Tänä vuonna pelkästään on rekisteröity yli 300 terrori-iskua 26 maassa. Tekijät ovat lähes poikkeuksetta muslimeita, jotka harjoittavat puhdasoppisesti uskontoaan juuri kuten se on kirjoitettu.

Tuossa listattuna iskut 2001 alkaen, niitä on 32.000. Euroopassa ei käytännössä ole terroria verrattuna muuhun maailmaan.

https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Anteeksi sivistymättömyyteni,mutta miten järjestö on kommunistinen?

Käyttäjän teuvomoisa kuva
Teuvo Moisa

Katsoin Wikipediasta, että ELN on kommunistinen terroristijärjestö. Sen lisäksi taitavat olla kristittyjä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Miksi Eurooppa pitää rakentaa täyteen Saudi-Arabian, Bahrainin ja Qatarin rahoittamia moskeijoita? Bougrab nostaa vertailukohdaksi Neuvostoliiton, joka kaikesta uhkaavuudestaan huolimatta oli köyhä maa. Hänen mukaansa Neuvostoliitto käytti koko olemassaolonsa aikana ulkomaiseen propagandaansa Kominternin ynnä muiden järjestöjen kautta vain noin 7 miljardia dollaria. Saudi-Arabian, Bahrainin ja Qatarin antama tuki salafismin levittämiseksi sen sijaan lasketaan jo sadoissa miljardeissa dollareissa."

Osmo Pekosen artikkelista "Miksi ranskalainen diplomaatti on maanpaossa Suomessa?" (Kanava 2/2018)

Toimituksen poiminnat