teuvomoisa

Paatosta hyväntahtoisille hölmöille jumalanpalveluksissa

  • Menestynyt pappi uransa huipulla.
    Menestynyt pappi uransa huipulla.


En käy usein jumalanpalveluksissa, vaikka pidän kuoro- ja urkumusiikista ja seuraan myös uskonnollisia uutisia aktiivisesti. Välttelen jumalanpalveluksia, koska vastustan uskonnollista taikauskoa. Varsinkaan en pidä ajatuksesta, että tukisin uskonnollisuutta omalla toiminnallani.


Seurakunnilla on kaikilla omat pastorinsa. Heidän tehtävänä on saarnata kristinuskon ytimeksi muodostunutta moralistista tautofoniaa sensitiivisille pääasiassa naispuolisille kuulijoille paatoksellisten virsien säestyksellä. Jumalanpalvelustoiminta näyttää missä on miehen paikka, kun hyväntahtoiset hölmöt haluavat annoksensa moralistista paatosta. Se on saarnatuolissa Raamatun ääressä.


Tosi ikävää tässä on sekin, että papit ovat joutuneet opiskelemaan maisterin tutkinnon, mihin on käytetty vuosia ja kymmeniä tuhansia euroja julkisia varoja. Lopulta näiden akateemisten ihmisten onnistuminen kuitenkin mitataan siinä, kuinka hyvin he onnistuvat hyydyttämään ihmisten seksuaalisen halun ja kuinka ahdasmielisiä onnistuvat olemaan. Mitä ahdasmielisempi sen parempi. Muita tehtäviä ei ole, eikä anneta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Aki Mönkkönen

Kristus on sinutkin kerran herättävä ylösnousemukseen. Ilmoitat olevasi catanisti, mikä tarkoittanee suomeksi satanistia. OK. Rehellinen pitää olla. Rehellisyyden nimissä on hyvä tunnustaa evankeliumien ydin; Kristus otti kaiken synnin vaatimuksen pois ihmisen päältä, ettei kukaan uupuisi mahdottoman itseparantelun taakan alle. Näin siis halumme ja tekomme eivät ole evankeliumin ydin, vaan Kristuksen teko; Lunastus.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Jos ja kun minä olen sitä niinsanottua syntiä tehnyt,niin minä ja vain minä voin sen synnin sovittaa..jos voin.Ei sitä voi tehdä kenties kaksituhatta vuotta sitten elänyt juutalaisjulistaja minun puolestani.Saati omien korviemme välissä oleva mielikuvitusolento.Se synti on syntiä tehneelle ikuinen taakka siihen saakka kunnes kuolee ja kuopataan maahan tai poltetaan tuhkaksi.Minä kestän ajatuksen siitä,että kuolen ja lakkaan elämästä ja olemasta,enkä enää herää..kestätkö sinä Aki?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Millä kompetenssilla arvioit toisia ihmisiä?

Käyttäjän teuvomoisa kuva
Teuvo Moisa

Millä komptenssilla joku väittää yhtään mitään asiaa synniksi?

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Kirkko nimistä laitosta ei tule rahoittaa julkisista varoista.Kirkko tulee erottaa valtiosta ja sen ylläpidon ja pappiensa koulutuksen saavat maksaa ne,jotka moisia menoja haluavat harrastaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

En nyt näe miten luterilainen papisto keskittyisi juuri seksuaalisten halujen hyydyttämiseen. Onhan luterilaisuudessa avioliittokin papeille sallittua ja nämä sitten käyvät vieraissakin vällyissä siinä missä muutkin.

Käsittääkseni on niin, että ihmiset nimenomaisesti hakevat uskonnoista moraalista tukea omille moraalisille tarpeille ja tämä on yksi tärkeimmistä motiiveista uskonnollisuudelle, ehkä tärkein.

Moraalisen vaikuttamisen lisäksi on tärkeää saada uskonnollinen varmenne sellaisesta moraalista, jota itse haluaa markkinoida noudattavansa. Väittäisin siis ihmisten, jotka etsivät pitkäaikaista parisuhdetta, usein markkinoivan omaa seksuaalista pidättyvyyttään uskonnollisella leimalla. Mahdollisesti juuri tästä syystä naiset ovat usein uskonnollisempia, koska naisten seksuaalisuuden hallinta on miehille aviosuhteissa tärkeämpää kuin toisinpäin. Naiset siis markkinoivat siveyttään uskonnollisuudella. Kuinka uskottavaa tämä sitten on on toinen kysymys. Tuksu.

Pitäisin itse pienempänä pahana, että papiston koulutus hoidetaan valtiollisesti, koska teologinenkin yliopistokoulutus kuitenkin paljolti pohjautuu tieteelliseen tutkimukseen kristinuskon synnystä ja kehityksestä. Tämä on ehkä parempi kuin rapakon takainen peruskoulun käynyt huru-ukkojen muodostama karismaattinen saarnamiehistö, joka julistaa luomisoppia ja muuta järjettömyyttä.

Käyttäjän teuvomoisa kuva
Teuvo Moisa

Huruukkoja ja akkoja löytyy Suomestakin, eikä heillä täälläkään ole mitään teologista koulutusta. Esimerkiksi Pirkko Jalovaara ja Leo Meller.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Olen samaa mieltä, pappi on siellä tyydyttämässä naisten tarpeet. Siis ne piilotetut seksuaaliset tarpeet, jotka reflektoidaan muihin ihmisiin ympärillä. Pappi on siellä kieltääkseen, pakottaakseen, muilta ne elon hedelmät mistä etupenkin kuorokaan ei saa osaansa. Naimisssa olevat naiset näkevät valloillaan olevia pimppejä ympärillään, ja kokevat oman seksuaalisen valta-asemansa olevan uhattuna. Pitäisi alkaa täyttämään niitä aviollisia velvollisuuksiaan, kilpailemaan miehen huomiosta tuomitsemisen sijaan.

Sen näkee myös uskon siirtymisessä äidiltä pojille. Poikien itsevaltaiset tiet ovat aina syntisiä emon mukaan, mutta nämä "hurskaan" äidin helmoihin takertuvat seksuaalisuudelta vapaat olennon ovat sitten jumalien mieleen. Uskon tuppaa poimimaan se poika, joka ei ole naisten mieleen; siis se joka tarvitsee syyn seksittömyydelle.

Pappikin saa seksuaalista palvontaa, naisten huomiota, tulee ryhmän sydämeksi. Siksi papissa halutaan nähdä ihannemiehen ominaisuudet. Varmasti teologipastori näkee työssään työsarkaakin, mutta yhä enenevässä määrin telkkarissa ja internetissä paistattelee itseoppineita saarnaajia ja maalikkopappeja. Se on inhimillisen läheisyyden kaipuu, yhteyden kaipuu, joka saa kieroutuneita muotoja vasta kun sille asetetaan luonnottomia rajoituksia, synnin taakkoja. Teologipastori ostaa taasen ihailunsa arvovaltana, tavallaan kuten lääkärikin (tosin ne ottaa rahaa). Uskonnollisten arvojen toteemi, joka vastikkeeksi naisten mielenrauhasta saa kaiken ihailun ja maallisen tuomiovallan seuroissaan.

Kaikki tämä vuosituhansien vääryys vain muutaman valloillaan olevan pimpin tähden.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Erinomaisen loistelias kirjoitus, joka on näköjään kalahtanut moneen nilkkaan, mitä kommentteja katsoo.

"Seurakunnilla on kaikilla omat pastorinsa. Heidän tehtävänä on saarnata kristinuskon ytimeksi muodostunutta moralistista tautofoniaa seniileille pääasiassa naispuolisille kuulijoille paatoksellisten virsien säestyksellä."

Katsoin asiakseni korjata lausettasi hieman.

Tapio Vehmaskoski

Lainaus: http://www.halla-aho.com/scripta/puheenvuoro_aseve...

"Tuskin mistään on viime vuosina puhuttu yhtä paljon kuin yhteisöllisyyden katoamisesta. Tämä yhteisöllisyyden kaipuu on räikeässä ristiriidassa sen kanssa, että edistyksellisenä itseään pitävät voimat ovat viimeisten vuosikymmenten ajan kaikella tarmollaan repineet riekaleiksi kaikkia niitä abstraktioita, jotka luovat yhteisöllisyyttä. Viittaan esimerkiksi uskonnollisen elämän hiipumiseen ja isänmaallisuuden epämuodikkuuteen."

Olen samaa mieltä kuten yllä. Blogistin keskenkasvuiset kirjoitukset katson nuoren ihmisen "murrosikäisyydeksi" taisteluksi itseään vastaan.

Yhteisöllisyyttä blogistin kirjoitukset eivät lisää.

Käyttäjän teuvomoisa kuva
Teuvo Moisa

Ei nykyään facebookin aikakaudella tarvita mitään verovaroin ylläpidettyjä jeesustelulaitoksia. Yhteisöllisyys ei ole mikään itseisarvo. Rikollisjengitkin ovat yhteisöjä.

Tapio Vehmaskoski

Teuvo

Rikollisjengit eivät ole sellaisia, joita tämä maa tarvitsee ja toivottavasti et sinäkään.

En ymmärrä mitenkä joku facebook-voisi olla jotakin mihinkä ehkä viittaat. Meillä on erilaisia välineitä käytettävissämme ja tulevaisuudessa vielä enemmän kuin ennen. Entä sitten?

Minun puolestani voi pilkata laitoksia, mutta ole hyvä ja lakkaa pilkkaamasta Jumalan nimeä.

Olemme kovin erilailla ajattelevia. Yritän parantaa omaa käytöstäni viisasteluistasi huolimatta.

Arhi Kuittinen

Valtionkirkon etuoikeuksilla ev-lut kirkko lypsää nyt kaikilta kansalaisilta vuosittain vähintään 120 miljoonaa euroa veronkierrolla (laillistettu) ja yhteisöverotuksella.

Plus yli 30 miljoonaa tunnustukselliseen uskonnonopetukseen palkkoina ym

- se on taas lakiin merkitty tunnustuksellisena.

Hyvin ongelmallista ja manipuloivaa valtion eliitin ylläpitämää uskontohegemoniaa.

Tapio Vehmaskoski

Valtionkirkko perustuu historiaamme kuten varmasti tiedät (http://evl.fi/evlfi.nsf/Documents/85BBFB4816F713BE...).

Kirkosta eroaminen on helppoa (http://eroakirkosta.fi/), jolloin pääsee ainakin kirkollisverosta. Kirkon palveluksessa on erilaisia työntekijöitä myös diakoniatyötä (http://evl.fi/evlfi.nsf/Documents/397185B9DADB18B3...).

Uskonnonopetus lienee peruskouluun liittyvää, mutta olen luullut, että tänäpäivänä ei ole pakko sellaisten lasten osallistua, joiden vanhemmat eivät kuulu valtionkirkoon? Olenko väärässä? (http://www.minedu.fi/OPM/Kirkollisasiat/uskonnonva...)

Minusta sinun Arhi kuten Teuvonkin asenne paitsi valtionkirkkoon myös uskontoon on ongelmallinen ja manipuloiva.

Jokainen tulkoon autuaaksi uskossaan taikka sen kieltämisessä, mutta älköön kukaan meistä painostako toistamme vaikka kuuluisimme valtionkirkkoon tai jos joku meistä on uskovainen.

Minun tarkoitukseni ei ole painostaa, mutta tuoda esiin toisenlaista näkökulmaa, jolle myös sija sallittakoon teidänkin taholtanne.

Ai niin tasapuolisuuden nimissä: http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/D93E21CF2C9B5FAA...

Tapio Vehmaskoski

Uskonto ei korvaa uskoa:

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/uskont...

Tässä jokaiselle mietittäväksi ehkä tuttukin Jeesuksen vuorisaarna:
http://www.evl.fi/raamattu/1992/Matt.5.html

Toimituksen poiminnat